Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tę zupę można ugotować bez mięsa wtedy będzie wegetariańska.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 pęczek włoszczyzny
    1 pieczony stek wieprzowy
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    1 łyżka mąki
    100 g makaronu trybiki
    1 pęczek natki pietruszki
    1 pęczek koperku
    sól, pieprz

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kalafiorowa 1. Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem. Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki, łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy. Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.

    Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy