Zupa kalafiorowa

4.5 (153 ocen)

  • 40 min

Pyszna, zupa kalafiorowa z makaronem. Bardzo bardzo kalafiorowa.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu mięsnego lub warzywnego
    1 kalafior
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    sól
    pieprz
    śmietana 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, umytego i rodzielonego na różyczki kalafiora oraz rozdrobnioną marchew i pietruszkę. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną. Możemy podać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować