paczka mrożonych warzyw na zupę kalafiorową z koperkiem
2 duże podudzia lub porcja rosołowa albo 4 udka
sól, pieprz. liść laurowy, ziele angielskie
posiekana zielona pietruszka
kilka łyżek śmietanki 18% plus łyżka mąki
Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy bazę na zupę: mięso lub porcję zalewamy wodą, tak aby je przykryła . Gdy się zagotuje i zaczną sie robić szumowiny, należy odlać całą wodę, opłukac mięso z powstałej piany i ponownie zalać czystą wodą (ilość jej zalezy od tego, ile chcemy mieć zupy i o jakiej gęstości). Włożyć warzywa i dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i sól do smaku. Na koniec zagęścić zupę mąką rozmieszaną ze śmietanką. Gotować przez około 30 minut.
Komentarze