zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka zupa pełna jarzyn

  • 40 min

Składniki:

  • paczka mrożonych warzyw na zupę kalafiorową z koperkiem
    2 duże podudzia lub porcja rosołowa albo 4 udka
    sól, pieprz. liść laurowy, ziele angielskie
    posiekana zielona pietruszka
    kilka łyżek śmietanki 18% plus łyżka mąki

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy bazę na zupę: mięso lub porcję zalewamy wodą, tak aby je przykryła . Gdy się zagotuje i zaczną sie robić szumowiny, należy odlać całą wodę, opłukac mięso z powstałej piany i ponownie zalać czystą wodą (ilość jej zalezy od tego, ile chcemy mieć zupy i o jakiej gęstości). Włożyć warzywa i dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i sól do smaku. Na koniec zagęścić zupę mąką rozmieszaną ze śmietanką. Gotować przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy