Zupa jarzynowa z pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ekspresowa w przygotowaniu zupa jarzynowa zasypana pęczakiem. Zupa z mrożonek też może być pyszna i zdrowa. Zupę przygotowywałam jeszcze gdy nie było młodych warzyw pod dostatkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • - włoszczyzna krojona w paski - 1 opak
    - cięta fasola szparagowa zielona - 1 opak
    - kasza pęczak - 1 szklanka
    - jogurt naturalny - 1 mały kubek - ja użyłam Bakomy
    - bulion warzywny - 500 ml
    - liść laurowy, sól, pieprz

Zupa jarzynowa z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-18j770y 1. Mrożonki przesypujemy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy liście laurowe. Gdy zupa zacznie wrzeć zasypujemy ją pęczakiem i co pewien czas mieszamy aby pęczak nie przywarł do dna garnka.
  • image-0mqcfra 2. Zupę gotujemy ok 15-20 minut. Pod koniec gotowania zabielamy zupę jogurtem i przyprawiamy według uznania. Smacznego:)

Porady

zamiast jogurtem zupę można zabielić śmietaną

Komentarze

Podobne przepisy