ZUPA JARZYNOWA Z MAKARONEM

4.96 (159 ocen)

  • 60 min

Kiedy zima nie odpuszcza mamy ochotę na kubek gorącej zupy. Zupa równie dobrze smakuje w lecie kiedy mamy już świeże jarzyny.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kury lub ok. 30 dag cielęciny z kością
    2 marchewki
    łodyga selera naciowego
    korzeń pietruszki
    kawałek pora
    1 cebula
    4-5 różyczek kalafiora
    4-5 różyczek brokuł
    20 dag fasolki szparagowej
    20 dag brukselki
    1/2 szklanki śmietany
    ok. 20 dag makaronu wstążki lub kokardki
    pieprz, sól, vegeta
    natka pietruszki, koperek
    ok. 3 l wody
Wystaw ocenę:

4.96 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalać woda i obgotować. Jarzyny pokroić w kostke (marchewkę zetrzeć na tarku o grubych oczkach).Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części. Jarzyny (oprócz brokuł) włożyć do wywaru i gotować do miękkości, posolić.Brokuły włożyć pod koniec gotowania aby nie byly za miękkie. Śmietankę rozprowadzic z 2 łyżkami wywaru i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki i koperkiem.
  • 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować