Zupa jarzynowa na króliku

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa na wywarze z królika jest bardzo delikatna

Składniki:

  • kawałki królika – płaty brzuszne i mostek z żeberkami
    liść laurowy
    4 ziela angielskie
    2 litry wody
    30 dag ziemniaków
    kawałek bulwy selera (5 dag)
    kawałek pora (3 dag)
    mała pietruszka (10 dag)
    1 marchewka (20 dag)
    40 dag brokuła
    10 dag włoskiej kapusty
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa na króliku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki mięsa zalać zimną wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie i sól do smaku.
    Na wolnym ogniu ugotować wywar, mięso wyjąć.
    Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w ćwierć lub półplasterki.
    Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
    Brokuła opłukać podzielić na różyczki.
    Kapustę pokroić w paski.
    Włoszczyznę i ziemniaki zalać przecedzonym wywarem, gotować aż zaczną mięknąć.
    Dodać różyczki brokuła i kapustę.
    Gotować do miękkości warzyw, dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Królik Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować