Zupa gulaszowa z pieczoną papryką

4.5 (177 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa w sam raz na jesienne smutki...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - wołowina np. antrykot: 0.5 kilograma
    - bulion warzywny: 1 litr
    - puszka pomidorów: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 3 sztuki
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżka
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - mąka: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w drobną kostkę, oprószyć mąką, usmażyć. Podczas smażenia dodać pokrojone na plasterki czosnek i cebulę.
    Wlać połowę bulionu, pomidory, przyprawy, przykryć i dusić do miękkości.
    Paprykę wrzucić do piekarnika z funkcją grillowania, opiekać aż skórka będzie czarna, wyjąć i włożyć do foliowej torebki, zdjęć ją po chwili razem ze skórką, wypestkować i pokroić na kawałki, wrzucić do garnka razem z pokrojonymi ziemniakami, dolać bulionu do uzyskania odpowiedniej gęstości, podgotować aż ziemniaki będą dobre.
    Podawać gorącą z pokrojoną bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować