Zupa gulaszowa z pieczarkami

4.46 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę gulaszową z pieczarkami. Zupa jest gęsta, sycąca i rozgrzewająca. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag karkówki
    1 duża czerwona papryka
    1 duża cebula
    1 łyżeczka tymianku
    3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    3 łyżki oleju
    6 ziemniaków
    30 dag mrożonych pieczarek
    1 l wody
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy połowę oleju i dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Smażymy przez 5 minut.
    Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż cebula będzie szklista.
    Dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy przez chwilę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy przez około 40 minut.
    Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, przesmażone na reszcie oleju pieczarki, listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować