Zupa gulaszowa z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka smalcu z mięsiwem
    3 duże ziemniaki
    3 marchewki
    100 g fasolki szparagowej
    150 g różyczek kalafiora
    1 czerwona papryka
    1,5 litra bulionu wołowego
    330 ml passaty pomidorowej
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa z kalafiorem 1. Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski.
    Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek.
    Zagotowujemy.
    Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy).
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować