Zupa gulaszowa z fasolą

4.5 (199 ocen)

Pyszna, pełnowartościowa i pożywna

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej pokrojonej w dowolne kawałki
    3 duże cebule pokrojone w krążki + 3 ząbki posiekanego czosnku
    2 średnie pokrojone w kostkę marchewki + 3 pokrojone ziemniaki
    2 średnie czerwone papryki pokrojone w większa kostkę
    3 średnie pomidory bez skórki pokrojone w kostkę
    garść połamanych suszonych grzybków
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    500 g fasoli białej namoczonej na całą noc
    sól, pieprz, ziele angielskie (ok.5 ziarenek), liść laurowy
    1 łyżeczka papryki słodkiej + na czubku łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ggb808 1. Pokrojone mięso lekko przesypać mąką, wrzucić na gorący olej i przysmażyć. Przełożyć do większego garnka, na tym samym oleju (dolać jeżeli jest za mało) smażyć cebulę pod koniec dodać posiekany czosnek, przełożyć do garnka z mięsem.
    Teraz przesmażyć paprykę, za jakieś 5 min. dodać do niej pokrojone pomidory, posolić, dołożyć do gara, wlać gorącą wodę tak aby przykryło i jeszcze raz tyle samo.
    Jak się zagotuje dodawać po kolei namoczoną fasolę, ziemniaki ,marchewkę, grzybki, przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i fasoli.
    Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku, można podać z gęstą kwaśną śmietaną.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Łopatka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować