Zupa gulaszowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sycąca zupa z mielonym mięsem, bardzo pikantna.

  • 25 min

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa z indyka
    2 marchewki
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1 papryczka chili
    1 puszka białej fasoli
    1 puszka krojonych pomidorów
    2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, cebule i czosnek obieramy. Marchewki tniemy na cienkie plasterki, cebulę i czosnek siekamy. Chili oczyszczamy z nasion i drobno kroimy.
  • 2. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy 2-3 minuty cebulę, marchewkę, mięso, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze około 5 minut. Posypujemy solą, pieprzem, papryką mieloną, oregano i wrzucamy chili. Zalewamy 5 szklankami wrzątku. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.
  • 3. Następnie dodajemy osączoną fasolę, pomidory i gotujemy jeszcze 10 minut. Ponownie przyprawiamy do smaku. Możemy udekorować dowolnymi ziołami.

Porady

Do zupy można też użyć chude mięso wieprzowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować