Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.
Zupa gulaszowa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę.
Pieczarki w talarki.
Por w piórka.
Czosnek siekamy.
Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół.
Paprykę kroimy w paski.
Marchewki w talarki.
Ziemniaki w dużą kostkę.
Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.
Wrzucamy paprykę, fasolę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy.
Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze