Zupa gulaszowa z brukselką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej

    100 g pieczarek

    1 por

    2 ząbki czosnku

    1 mała puszka fasolek soi

    250 g brukselki

    1 czerwona papryka

    1,2 litra bulionu wołowego

    2 marchewki

    4 łyżki pasty ze smażonych pomidorów

    100 ml soku z kiszonej kapusty

    1 łyżka kminku mielonego

    1 łyżka papryki mielonej

    1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa z brukselką 1. Mięso kroimy w kostkę.

    Pieczarki w talarki.

    Por w piórka.

    Czosnek siekamy.

    Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół.

    Paprykę kroimy w paski.

    Marchewki w talarki.

    Ziemniaki w dużą kostkę.



    Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

    Wrzucamy paprykę, fasolę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy.

    Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować