ZUPA GRZYBOWO-PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

smak tradycji i dzieciństwa

Składniki:

  • garść suszonych grzybów
    10 dag pieczarek
    1 łyżka masła
    1/2 cebuli
    włoszczyzna (marchewka, pietruszka, por)
    sól, pieprz
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka mąki

Zupa grzybowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy, moczymy w wodzie przez kilka godzin. Gotujemy w tej wodzie,w której się moczyły. W oddzielnym garnku gotujemy pieczarki i warzywa. Następnie dodajemy i pieczarki do wywaru z grzybami, gotujemy razem przez kilka minut. Grzyby i pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy masło i pietruszkę. Możemy zagęścić mąką lub śmietaną. Podajemy z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy