Zupa grzybowa

4.5 (197 ocen)

Pyszna i aromatyczna grzybowa z makaronem.

Składniki:

  • - 70 dag grzybów( borowików lub podgrzybków)
    - 1 średnia cebula
    - 1 kostka wołowa
    - 5 łyżek śmietany kremówki
    - 1 łyżka mąki
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - sól, pieprz.

    ORAZ:
    - ugotowany makaron.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobne plasterki. Przekładamy go większego garnka zalewamy je 2,5 litrami wody, wsypujemy 1 łyżkę soli. Dodajemy kostkę wołową. Gotujemy 20 minut.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do zupy.
  • 3. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości wody wraz ze śmietaną i wlewamy do zupy. Dodajemy natkę pietruszki. Całość zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować