Zupa grzybowa

4.46 (149 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Prosta i niezwykle smaczna wigilijna zupa z łazankami.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - włoszczyzna: 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - grzyby (suszone): 1 szklanka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 2 szczypty
    - bulion (grzybowy): 2 sztuki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - pietruszka (świeża): 1 pęczek
    - makaron (opakowanie np. łazanki): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Starannie umyć grzyby, pokroić marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę w dowolnej wielkości kawałki. Zagotować osoloną wodę razem w warzywami i bulionem.
  • 2. Po 15 minutach dodać grzyby, liście laurowe i pieprz. Gotować całość ok. 45 minut, aż zupa nabierze smaku i aromatu.
  • 3. Ugotować łazanki. Podawać ze świeżą pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować