ZUPA GROCHOWA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

IDEALNA ZUPA NA CHŁODNE WIECZORY-PYCHA

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -6 ŚREDNICH ZIEMNIAKÓW
    -4 MARCHEWKI
    -KAWAŁEK WĘDZONYCH ŻEBEREK LUB BOCZKU WĘDZONEGO (JA UŻYŁAM KAWAŁEK KIEŁBASY WĘDZONEJ)
    -1 ŚREDNIA CEBULA
    -2 ZĄBKI CZOSNKU
    - 250 GR GROCHU ŁUSKANEGO
    -3 ŁYŻKI MASŁA
    -1 ŁYŻKA MĄKI
    -PRZYPRAWY :SÓL ,PIEPRZ,MAJERANEK,LUBCZYK,
    -2 LISTKI ZIELA ANGIELSKIEGO
    -PIETRUSZKA ZIELONA

Zupa grochowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xgf8np 1. -GROCH ,KIEŁBASĘ WRZUCAMY DO WODY I GOTUJEMY OK 15 MIN
    -WARZYWA OBIERAMY KROIMY W KOSTECZKĘ ,WRZUCAMY DO ZUPY
    -DODAJEMY 2 ZĄBKI CZOSNKU -POKROJONE W DROBNA KOSTKĘ
    -DAJEMY LIŚĆ LAUROWY,SÓL,PIEPRZ,LUBCZYK
    -GOTUJEMY OK 20 MIN (WARZYWA I GROCH MUSZĄ BYĆ MIĘKKIE )
    -KIEŁBASĘ WYJMUJEMY Z ZUPY KROIMY W KOSTKĘ RAZEM Z CEBULĄ -LEKKO SMAŻYMY NA 1 ŁYŻCE MASŁA
    -DODAJEMY DO ZUPY
  • image-1ro5hrs 2. -ROBIMY ZASMAŻKĘ :
    -MASŁO ROZTAPIAMY, DODAJEMY MĄKE MIESZAMY RAZEM I DODAJEMU DO ZUPY
  • image-1pwlecx 3. -NA KONIEC DODAJEMY MAJERANEK I PIETRUSZKE ZIELONĄ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy