Zupa gołąbkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków. Proponuję zatem kolejny wariant "czerwonej", czyli rozgrzewającej zupy, na bazie wołowiny, może to być łopatka, kapusty (tym razem włoskiej) i kilku innych składników... Po szczegóły przyrządzenia zupy gołąbkowej, bo to o niej mowa właśnie, zapraszam już do szczegółowego opisu. Powiem teraz tylko tyle: sprawdziła się jako „rozgrzewacz”, podczas mroźnych dni!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g łopatki wołowej

    1 duża cebula

    3 łyżki oleju

    100 g ryżu

    1/4 główki kapusty włoskiej

    1 pęczek koperku

    180 g koncentratu pomidorowego

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gołąbki

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gołąbkowa 1. Mięso mielimy na drobnych oczkach (wszystkie czynności ręcznie wykonywaliśmy).

    Cebulę siekamy.

    Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju.

    Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek.

    Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości , do smaku doprawiając solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować