Zupa fasolowa z puszki

4.28 (247 ocen)

Ekspresowa syta zupa

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    kiełasa
    boczek wędzony
    2-3 marchewki
    1-2 pietruszki
    kawałek pora i selera
    1 łyżka masła
    2 większe ziemniaki
    sól, pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie
    majeranek
    papryka słodka
    1-2 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej
    1 cebula

Wystaw ocenę:

4.28 (247 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, umieścić w niej kiełasę, postawić na wolnym ogniu, przez minimum 30 minut.
    W tym czasie pokroić oczyszczone: ziemniaki i cała włoszczyznę. Wsypać do wody. Dodać przyprawy.
  • 2. Gotować aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać fasolę białą z puszki razem z zalewą. Na malej patelni rozpuścić kawałek masła, zeszklić boczek i pokrojoną w kostkę cebulę, wsypać do zupy i wymieszać.
  • 3. Na malej patelni rozpuścić kawałek masła wsypać łyżkę mąki kukurydzianej lub pszennej, wymieszać. Dodać do gotującej się zupy, wymieszać, pogotować przez chwilę.
  • 4. Zupę na talerzu można ozdobić natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować