Zupa fasolowa na wędzonce

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Pyszna i pożywna zupa

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 marchewki
    4 ziemniaki
    2 łyżki przyprawy warzywnej
    2 żeberka wędzone
    2 garście fasolki szparagowej
    1 pietruszka
    1/2 małego selera bulwiastego
    kilka listków lubczyku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i pietruszkę obrać i pokroić w paski, a obraną marchewkę w plasterki.
    Fasolkę obrać i pokroić na kawałki.
    Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę.
    Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać wodą przykryć i po osiągnięciu przez szybkowar najwyższego ciśnienia gotować 7 minut.
    Po ugotowaniu wyjąć i obrać mięso z żeberek.
    Ponownie włożyć do zupy.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować