Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym. Gęsta i aromatyczna
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/3 średniej dyni
kawałek imbiru (50 g po obraniu)
1 puszka mleka kokosowego
1/2 mleka zwykłego
sól, pieprz
1 mini papryczka chili
2 łyżki sosu sojowego
groszek ptysiowy do podania
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynie obrać, pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem i upiec do miękkości. Przełożyć do garnka, dodać starty imbir, roztartą w palcach papryczkę chili, zalać mlekiem kokosowym i zagotować. Zupę zblendować i rozrzedzić mlekiem. Zagotować. Doprawić sosem sojowym. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego :)
Komentarze