Zupa curry z mlekiem kokosowym i warzywami

4.42 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ta pyszna, pikantna zupa skradła moje serce!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5l bulionu - warzywny lub drobiowy
    1l mleka kokosowego
    4 łyżki żółtej pasty curry
    4 ząbki drobno posiekanego czosnku
    1 łyżka startego imbiru
    skórka starta z 1 limonki
    warzywa mrożone: groszek, fasolka, marchew, dynia - 1kg
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.42 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Zupa curry z mlekiem kokosowym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na odrobinie oliwy rumienimy czosnek, dodajemy curry, imbir,
    skórkę z limonki, chwilę podgrzewamy.
    Wlewamy odrobinę bulionu, mieszamy aż curry całkowicie się rozpuści.
    Następnie dolewamy resztę bulionu i mleko kokosowe, dodajemy warzywa.
    Gotujemy ok 10-15 minut, do miękkości warzyw.

    Podajemy z ryżem, posypujemy czarnym sezamem lub czarnuszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować