Zupa ( chłodnik ) z awokado i ogórków z wędzonym łososiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

idealna zupa w upalne dni

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    600g ogórków gruntowych,
    sok z 1/2 cytryny,
    2 dojrzałe awokado, ( użyłam awokado hass)
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego,
    sól,
    pieprz,
    1 opakowanie łososia wędzonego na zimno plastry,
    do dekoracji - plasterki ogórka, koperek, szczypiorek.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Zupa ( chłodnik ) z awokado i ogórków z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ( chłodnik ) z awokado i ogórków z wędzonym łososiem 1. Ogórki obierz ze skórki. Przełóż do miski blendera. Dodaj sok z cytryny oraz obrane awokado ze skórki. Wlej jogurt naturalny i całość zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Przelej chłodnik do miseczek. Połóż plasterki wędzonego łososia Mowi Pure. Udekoruj plasterkami ogórka oraz koperkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Łosoś Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować