Zupa chlebowa z Pałuk

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przeglądając kuchnię wielkopolską natknąłem się na zupę chlebową ,bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:


  • 2 l bulionu mięsno-warzywnego
    400 g czerstwego chleba (u mnie żytni)
    300 g cienkiej kiełbasy
    200 g wędzonego boczku
    4 jajka
    sól ,pieprz

Zupa chlebowa z pałuk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa chlebowa z Pałuk 1. Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę. Do masy wlewamy bulion mięsno-warzywny. Jajka roztrzepujemy w 500 ml zimnej wody ,dolewamy do całości razem z pokrojoną kiełbasą i boczkiem. Zagotowujemy (ciągle mieszając) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy