Zupa cebulowa z grzankami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakuje najlepiej, kiedy słupek temperatury leci ostro w dół, a do domu przebijamy się w zadymkę. Wówczas dla każdego zmarzlucha taka zupa staje się obowiązkowym punktem kulinarnym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
    6 cebul
    Ser żółty
    1-2 kromki chleba razowego/graham
    Oliwa

Zupa cebulowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do bulionu i gotujemy ok. 20 min, następnie miksujemy na krem.
  • 2. Chleb kroimy (lub wycinamy kształty foremką do ciastek), posypujemy startym serem, podsmażamy na suchej patelni.
  • 3. Zupę przelewamy do misek, dekorujemy grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy