Zupa cebulowa-krem

4.99 (149 ocen)

  • 60 min

Nigdy wcześniej nie miałam przyjemności jej jeść ani widzieć jak ja się przygotowuje. Słyszałam od kilku znajomych osób jak to robią oni i zrobiłam :)

  • 60 min

Składniki:

  • Bulion drobiowy:
    1,5 l wody
    2 udka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera,sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    5 szt cebuli
    2 łyżki oleju do smażenia
    grzanki
    ser żółty do posypania zupy


Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa-krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy bulion z podanych składników ( udka,marchewka,pietruszka,seler do smaku sól i pieprz)W osobnym garnku smażymy(oleju tak około 2 łyżki) cebulę pokrojoną w piórka (cebuli 5 szt takiej większej)mieszając dość często aby się nie spaliła po około 20 minutach podlewać cebulkę stopniowo bulionem i to cały czas dusić na małym ogniu po upływie mnie więcej 15 minut dodać warzywka z bulionu i to zblendowałam.Doprawić jeszcze do smaku ja zrobiłam ostrą.Gorącą zupę na talerzu posypać żółtym serem startym na drobnych oczkach podawać z chlebem tostowy zapiekany w tosterze ale można też podawać z grzankami.

Porady

Do zrobienia zupy można wykorzystać niedzielny rosołek który nam zostanie :) :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować