Zupa brokułowa z pieczarkami

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Jest to zmiksowana zupa brokułowa z dodatkiem plasterków pieczarek, które sprawiają, że jej struktura jest gęsta i sycąca. Zupa mega-nie-fotogeniczna niestety, bo pieczarki po przetworzeniu są bardzo nieciekawe

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 mały brokuł
    • 1 cebula
    • 500 g pieczarek
    • 1 szklanka mleka
    • sól, pieprz do smaku
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • pęczek natki pietruszki
    • 3 łyżki oliwy
    • ugotowana kasza gryczana
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa brokułowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
    • Dodać pokrojony drobno brokuł, zalać wodą, aby przykryła warzywa, i gotować do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich, po czym zmiksować całość.
    • Do zupy dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, sos sojowy i gotować, aż pieczarki będą miękkie - ok. 10 minut.
    • Na koniec wlać mleko i dodać posiekaną natkę pietruszki.
    • Podawać z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować