Zupa brokułowa z makaronem

4.96 (202 ocen)

  • 60 min

Pyszna, delikatna i pożywna zupa. Przyjemnego aromatu dodaje mielona kozieradka.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1 por (biała część)
    1,2 l bulionu warzywnego
    100 g drobnego makaronu
    100 ml słodkiej śmietany
    kozieradka mielona
    szczypior
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (202 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brokułowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Seler w kostkę, pora w piórka.

    Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy.

    Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości.

    Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min.

    Całość zabielamy słodką śmietaną. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować