Zupa a la żółwiowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i sycąca zupa

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 tylne nogi wieprzowe
    1,5 litra wody
    Porcja włoszczyzny
    Sól
    Pieprz
    Pęczek szczypiorku
    cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a la żółwiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nogi gotujemy do miękkości razem z włoszczyzna. Gdy wywar się wygotuje uzupełniamy żeby był 1 litr bulionu. Mięso obieramy od kości, kroimy w paski tak jak flaczki. Selera, pietruszki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z mięsem dodajemy do wywaru. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, surową dodajemy do bulionu, gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy posypaną szczypiorem. Podajemy z pieczywem

Porady

Zupę można podać również z grzankami lub pieczywem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować