zrazy z karkówki wp. w sosie kurkowym

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.

w lesie pojawiły się kurki, więc postanowiłam zrobić na niedzielny obiad zrazy w sosie kurkowym

  • 2 godz.

Składniki:

  • karkówka wieprzowa 1 kg
    ogórek małosolny
    cebula
    musztarda
    boczek surowy
    kurki
    liść laurowy
    pieprz kolorowy
    sól
    ziele angielskie
    mąka do zagęszczenia sosu
    masło
    smalec
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z karkówki wp. w sosie kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karkówkę kroimy na plastry o grubości 1,5 cm. ubijamy ,solimy, cebulę kroimy w pióra ,ogórka i boczek w słupki, każdy kawałek mięsa smarujemy musztardą i układamy cebulkę ,ogórka i boczek zwijam w rulonik i spinam wykałaczkami, na patelni rozgrzewam smalec i podsmażam dość mocno zrazy,Zrazy przekładam do garnka dolewam wodę ,liść laurowy ziele angielskie i kolorowy pieprz, duszę na małym ogniu około 1,5 godz.Kurki obficie opłukuję w wodzie, podsmażam na maśle i na koniec dodaję do zrazów ,sos zagęszczam mąką ,doprawiam.Podaję z surówką z kiszonej kapusty .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować