Zrazy wołowe z boczkiem i piwem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszniutkie

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 plastrów wołowiny,pokronej w plastry i delikatnie rozbitej
    Musztarda lub keczup
    4-5 plastrów wędzonego boczku i szynki dojrzewającej
    4-5 pasków czerwonej papryki
    1-2 ogórki korniszony pokrojone wzdłuż na ćwiartki
    Mąka do panierki + słodka mielona papryka
    Oraz:
    1 czerwona papryka
    Kawałek pora
    1 łodyga selera naciowego
    1 czerwona cebula
    Kilka pieczarek, małe pokrojone na połówki a duże na kawałki
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Kostka bulionowa z wędzonego boczku lub wołowa
    0,5 litra piwa lub wina czerwonego
    przyprawa uniwersalna, pieprz,czosnek
    Koperek lub natka pietruszki
    Mascarpone 2 łyżki lub smietana
    ew. jeszcze oddzielnie usmażone pieczarki i papryka czerwona skropiona olejem i posolona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wołowe z boczkiem i piwem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrojone i rozbite przyprawić przyprawa uniwersalnai pieprzem.
    Plastry mięsa smaruję musztardą lub keczupem i kładę po plastrze wędzonego boczku i szynki dojrzewającej/ona nadaje ciekawy smak/.
    Ponadto dokładam po pasku czerwonej papryki,korniszona,,Krakus”, zwijam roladki i spinam je .
    Roladki otoczyć w mące z dodatkiem sł.mielonej papryki i obsmażyć.
    Przełożyć roladki do rondla,dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa:czerwona papryka,kawałek pora,1 łodyga selera naciowego,1 czerwona cebula, kilka pieczarek,2 listki laurowe,4 ziarna ziela ang.,kostka bulionowa z wędzonego boczku lub wołowa,podlać piwem ok.0,5 litra lub czerwonym winem.
    Danie doprawić przyprawa uniwersalna,pieprzem,czosnkiem,na koniec dodać zieleninę i ew.Mascarpone lub śmietanę .
    Podać z kaszą gryczaną oddzielnie ugotowaną w wodzie z dodatkiem masła i przyprawą uniwersalnej.
    Miałam więcej pieczarek więc je oddzielnie usmażyłam i doprawiłam pieprzem i przyprawa uniwersalna.Podałam z roladkami i sosem.
    Paprykę pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i posoliłam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować