Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym

4.5 (164 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zachęcam do zrobienia zrazów są kruchutkie w smacznym sosiku.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Kilka paseczków papryki konserwowej
    • 3 ogórki kiszone
    • 8 plasterków boczku wędzonego
    • 6 łyżeczek musztardy
    • Cebula
    • Kilka grzybów suszonych
    • Sól
    • Pieprz
    • 3 listki laurowe
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • Olej do smażenia
    • Mąka pszenna do obtoczenia i 2łyżki do zaprawki.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
    Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.
  • musztarda 2. Następnie smarujemy musztardą
  • warzywa 3. Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki.
    Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
  • roladki 4. Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką
  • mąka 5. Obtaczamy w mące.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • grzyby 6. W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy
  • roladki 7. Przekładamy usmażone roladki prużymy.
    Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów.
    Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
  • grzyby 8. 2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować