Żółte curry z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Żółte curry z krewetkami

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :
    300g krewetek,
    150g fasolki szparagowej zielonej,
    1/2 brokuła,
    1 cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    2 łyżki żółtej pasty curry,
    1 łyżeczka kurkumy,
    400ml mleczka kokosowego,
    200-300ml bulionu,
    2cm świeżego imbiru,
    olej do smażenia,
    sok z 1/2 limonki,
    sezam.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Żółte curry z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokiej patelni podgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek oraz starty na tarce imbir. Dodaj pastę curry. Podsmaż chwilę. Dodaj krewetki i ponownie smaż parę minut. Wlej bulion i wrzuć warzywa - pokrojony brokuł oraz fasolkę. Duś parę minut. Wlej mleczko kokosowe i dodaj kurkumę. Duś od przykryciem 10 minut. Wlej sok z limonki. Całość posyp sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Krewetki Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować