Żołądki kurze w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki umyć, oczyścić z błon, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić.
2.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, żołądki i chwilę przesmażyć. Podlać bulionem, przyprawić vegetą, solą, pieprzem i chwilę dusić pod przykryciem.
Do żołądków dodać musztardę, mieszając, wlać mąkę rozrobioną z 1/4 szklanki wody, mieszając,zagotować.
Potrawę zdjąć z ognia, wlać śmietankę i jeszcze raz zamieszać.
3.Podawać z ziemniakami, kluseczkami, ryżem, kaszą i dowolną surówką jako danie obiadowe, lub z pieczywem jako przystawka, lub gorąca kolacja.
Komentarze