ŻOŁĄDKI KURZE W SOSIE MUSZTARDOWYM

4.96 (154 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekka, smaczna i tania potrawa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 40 dkg żołądków kurzych
    - 1 cebula
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej)
    - 4 łyżki śmietanki
    - 2-3 łyżki musztardy
    - 1 łyżka masła
    - 1 łyżka maki do zagęszczenia sosu
    - vegeta, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki kurze w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki umyć, oczyścić z błon, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić.
  • Żołądki kurze w sosie musztardowym 2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, żołądki i chwilę przesmażyć. Podlać bulionem, przyprawić vegetą, solą, pieprzem i chwilę dusić pod przykryciem.
    Do żołądków dodać musztardę, mieszając, wlać mąkę rozrobioną z 1/4 szklanki wody, mieszając,zagotować.
    Potrawę zdjąć z ognia, wlać śmietankę i jeszcze raz zamieszać.
  • 3. Podawać z ziemniakami, kluseczkami, ryżem, kaszą i dowolną surówką jako danie obiadowe, lub z pieczywem jako przystawka, lub gorąca kolacja.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować