ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE CHRZANOWYM

4.46 (164 ocen)

ŚWIETE O WYRAZISTYM LEKKO OSTRAWYM POSMAKU

Składniki:

  • 1kgżołądków drobiowych
    200 ml gęstej śmietany,
    1 średnia cebula,
    2-3 łyżki stołowe mąki,
    1-2 łyżki stołowa masła,
    1 litr bulionu warzywnego
    1 listek laurowy,
    2 ziarna ziela angielskiego,
    odrobina lubczyku
    , chrzan tarty ze słoika 2 - 5 łyżeczek wedle gustu i upodobań smakowych,
    sól i pieprz

Wystaw ocenę:

4.46 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŻOŁĄDKI W SOSIE CHRZANOWYM 1. Żołądki płuczemy dokładnie. Opłukane wrzucamy do wcześniej przygotowanego bulionu i gotujemy do miękkości około 45 - 60 min. Ziele angielskie, liść laurowy i lubczyk nie są niezbędne, gdy używamy wywaru z kostek rosołowych. Podczas duszenia się żołądków, podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę i gdy się zeszkli, dodajemy do tego 2-3 łyżki mąki i mieszamy aż nam się ta mąka w tym rozprowadzi. Kiedy żołądki zmiękną, odławiamy je z bulionu i gdy trochę ostygną, kroimy w cienkie paseczki. Wrzucamy je z powrotem do bulionu dodając przesmażoną na maśle cebulkę z mąką. Dodajemy śmietanę i chrzan. Całość gotujemy jeszcze z 15 min.

Porady

ŚWIETNIE SMAKUJĄ Z PIECZYWEM JAK RÓWNIEŻ Z ZIEMNIACZKAMI.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować