Żołądki drobiowe po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki zagotować w wodzie, odlać wodę, zalać swieżą , zagotować, odlać i tak powtarzamy 2 razy.
Potem osączyć i pokroić je w paski jak flaczki.
Mięso z pokrojoną w kosteczkę włoszczyzną zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i dodać namoczoną fasolę razem z wodą.
Dodać też pokrojone żółądki, listek, ziele, pieprz i Jarzynkę.
Gotować do miękkosci.
W tym czasie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę, podsmażyć podlać trochę białym Martini.
Gdy żołądki i biała fasola już zmiękną dodać przesmażone pieczarki z cebulą i papryką.
Dodać też czerwoną fasolkę , pomidory z puszki i chwilę poddusić razem.
Na końcu dodać zielony groszek, doprawić do smaku ziołami, pieprzem i Jarzynką.
Zabielić smietanką i dodać natkę pietruszki.
Porady
To jest duża porcja ale ja robię więcej i potem dzielę na odpowiednie porcje i zamrażam.Warto więc się potrudzić
Komentarze