ZIOŁOWY FILET Z OSCYPKIEM

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczysty i bardzo aromatyczny filet z kurczaka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • duża podwójna pierś kurczaka
    duży oscypek (u mnie 3 rodzaje - jasny, średni i ciemny)
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    olej, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Ziołowy filet z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podwójną pierś z kurczaka przekrawamy na pół na dwie pojedyńcze.
  • 2. Każdą przekrawamy w poprzek aby powstały 2 kotlety.
  • 3. Z pół szklanki oleju, ziół i czosnku oraz soli i pieprzu robimy zawiesistą, gęstą marynatę.
  • 4. Wkładamy do niej mięso i wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 5. Zamarynowane filety obsmażamy już bez tłuszczu na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 6. Każdy kotlet obkładamy plastrami oscypka i zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach aż oscypki zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Oscypek Zioła Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować