Bardzo smaczne, zdrowe dzięki dużej ilości "zieleniny" naleśniki :)
15 min
Składniki:
porcja na 4 sztuki naleśników:
1 duże jajko
200 ml wody
1/2 szklanki mąki pszennej (100 g)
szczypta soli
1 łyżka oleju
ok. 3-4 łyżek posiekanych świeżych ziół (dałam mieszane: koperek, pietruszkę i rzeżuchę)
Nadzienie:
300 g twarożku
4 płaskie łyżeczki chrzanu
ok. 1/2 łyżeczki soli (do smaku)
6 rzodkiewek
Ziołowe naleśniki z chrzanowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Do miski wbić jajko, wlać wodę, wsypać mąkę sól i olej, krótko zmiksować. Zioła drobno posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Smażyć naleśniki.
2.Nadzienie:
Do twarożku dodać chrzan i sól, wymieszać. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do twarożku, wymieszać. Powstałą pastą smarować naleśniki.
Komentarze