Ziemniaki zapiekane z rybą

4.5 (195 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapiekanki to według mnie najszybsze i najsmaczniejsze danie. Można je przygotowywać na różne sposoby. dzisiaj mam dla Was ziemniaki zapiekane z rybą. Ryba może być dowolna, ale bez ości w formie filetu.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g ryby (filet)
    5-6 średnich ziemniaków
    1 cebula
    1 duży pomidor
    przyprawa do ryb
    200 ml śmietany (dałam 18%)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Ziemniaki zapiekane z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować na półmiękko, a następnie pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm i ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Rybę oprószyć przyprawą do ryb, pokroić w kawałki i układać pomiędzy plasterkami ziemniaków.Cebulę i pomidory pokroić w półplasterki. Pomidory ułożyć po bokach zapiekanki , a cebulę pomiędzy ziemniakami. Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Wlać na zapiekankę.
    Piec w 200 stopniach C około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować