Ziemniaki z pieczarkami i fasolką szparagową.

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Proste i szybkie danie jednogarnkowe bezmięsne.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    50 dag pieczarek
    30 dag fasolki szparagowej
    2 cebule
    smalec do smażenia
    sól
    pieprz
    tymianek
    rozmaryn
    gałka muszkatołowa
    kolendra w ziarnach
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Ziemniaki z pieczarkami i fasolką szparagową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry.
  • 2. Fasolkę szparagową pokroić i ugotować.
  • 3. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę lub plastry.
  • 4. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę, pieczarki, sól, pieprz i chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w plastry ziemniaki, fasolkę szparagową i pozostałe przyprawy. Dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować