Ziemniaki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek pokroić w dużą kostkę. Zrumienić na patelni na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Również lekko zrumienić. Cebulę pokroić w pół-krążki, dodać do kiełbasy i boczku, zeszklić. Przyprawić curry, papryką, solą i pieprzem. Chwilkę razem smażyć. Paprykę pokroić w paseczki, dodać do kiełbasy i boczku, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki. Wsypać na patelnię z papryką. Chwilkę razem podsmażyć. Dodać śmietanę, ketchup, pokrojone w dowolny sposób jajka, natkę pietruszki. Posypać startym serem.
Porcja na 1-2 osoby.
Porady
Zamiast gotować jajka na twardo, można wbić 1 surowe jajko (na sam koniec) bezpośrednio na patelnię z ziemniakami i podgrzewać, aż się zetnie.
Komentarze