Ziemniaki pieczone w maśle

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do dań głównych, jednak jako samodzielne danie z dipem czosnkowym, również prosi się o dokładkę

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    100 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Ziemniaki pieczone w maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pieczone w maśle 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy, polewamy roztopionym masłem, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Pieczemy 25 minut w 180°C (termoobieg), często mieszamy. Podajemy osączone na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować