Ziemniaki do obiadu (wersja z restauracji gruzińskiej)

5 (166 ocen)

  • 45 min

Przepis przywieziony z gruzińskiej restauracji w Poznaniu. Polecam również same z kefirem...mmm!

  • 45 min

Składniki:

  • 5-6 ziemniaków
    3 ząbki czosnku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    oliwa do smażenia
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki do obiadu (wersja z restauracji gruzińskiej) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie ,osączamy i studzimy. Kroimy na grube plasterki i smażymy na oliwie (2-3 łyżki). Gdy ziemniaki się „zezłocą” ,dodajemy posiekany czosnek ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować