Ziemniaczki opiekane

0 (0 ocen)

Dobry sposób na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z obiadu

Składniki:

  • Ziemniaki które pozostały z obiadu
    średnia cebula
    ząbek czosnku
    1 łyżkę majeranku
    1 łyżkę tymianku
    sól i pieprz
    olej do smażenia

Ziemniaczki opiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulkę i czosnek przez ok. 5 min, dodać do tego majeranek, tymianek, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Dodać ziemniaki i jeszcze raz wymieszać tak żeby ziemniaki obtoczyły się w przyprawach, podgrzały i zarumieniły. Podawać same ziemniaczki np. z maślanką lub jako dodatek do dania głównego.

Porady

Można użyć innych ulubionych ziół ewentualnie gotowej mieszanki do pieczonych ziemniaków. Można również ziemniaki pokroić na plasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy