Ziemniaczana patelnia z warzywami i kiełbasą

0 (0 ocen)

Szybki i sycący obiad, mimo że nie wygląda efektownie to smakuje rewelacyjnie i ma w sobie dużą porcję warzyw

Składniki:



  • 4 ziemniaki
    2 kiełbaski śląskie
    duży kawałek pora
    450 g mrożonki wielowarzywnej
    2 jajka
    50 g mleka
    100 g sera żółtego
    sól i pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 szczypty gałki muszkatołowej

Ziemniaczana patelnia z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kiełbasę pokroić w kostkę, pora posiekać. Wrzucić na patelnię i przesmażyć.

    Ziemniaki (najlepiej ugotowane wcześniej i wystudzone, można z wczorajszego obiadu) pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, smażyć.

    Mieszankę warzywną wrzucić na wrzątek, po 2 minutach odcedzić i wsypać do rondla. Wymieszać delikatnie.

    Sos: jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, ziołami i gałką. Dodać starty żółty ser i wymieszać. Wlać do rondla i zamieszać. Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu kilka minut. Nałożyć na talerze i podawać posypane natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy