Zielone curry z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Krewetki to jedne z lepiej znanych afrodyzjaków. W połączeniu z zielonym curry i mlekiem kokosowym stanowią niezwykłą kombinację smakową.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Gotowane krewetki: 200 gramów
    - zielona pasta curry: 3 łyżki
    - trawa cytrynowa: 1 sztuka
    - mleko kokosowe: 250 gramów
    - sos rybny: 1 łyżka
    - sok z limonki: 2 łyżki
    - czerwona papryczka chilli (posiekana): 1 sztuka
    - masło klarowane: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone curry z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Trzonkiem noża zmiażdż kawałki trawy cytrynowej.
  • 2. Chilli podsmaż na maśle klarowanym.
  • 3. Następnie dodaj 6 łyżek mleczka kokosowego i pastę curry. Wymieszaj i smaż przez chwilę.
  • 4. Dodaj resztę mleka kokosowego, sos rybny, sok z limonki i obrane krewetki.
  • 5. Duś wszystko przez moment - do zagrzania się krewetek.
  • 6. Podawaj na gorąco z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować