Zielona sałatka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, prosta, i szybka. A do tego cała zielona!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -sałata -pół główki (użyłam masłowej, ale świetnie sprawdzi się też lodowa)

    -jabłko Granny Smith

    -seler naciowy - jedna łodyga

    -oliwa - 1 łyżka

    -musztarda kremska -1 łyżka

    -sok z cytryny - 1 łyżka

    -syrop z agawy - 1 łyżeczka

    -świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy ma mniejsze części.
  • 2. Jabłko kroimy na cienkie plasterki.
  • 3. Seler kroimy w plastry.
  • 4. Oliwę , sok z cytryny, musztardę i syrop z agawy mieszamy ze sobą, do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • 5. Wymieszane składniki sałatki polewamy przygotowanym dipem i delikatnie mieszamy.

Porady

Sałatkę można zwieńczyć dodając orzechy włoskie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować