Zielona pasta z bobu i awokado

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, zielona a przede wszystkim zdrowa pasta do kanapek! Bób i awokado, to idealne połączenie!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g bobu
    1 dojrzałe awokado
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek

Zielona pasta z bobu i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób płuczemy w zimnej wodzie, wrzucamy do gotującej się wody, dodajemy łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy przez około 12-14 minut, do miękkości. Po ugotowaniu płuczemy pod bieżącą wodą, obieramy.
  • 2. Do misy malaksera wrzucamy bób, awokado i sok z połówki cytryny. Miksujemy na gładką masę, Dodajemy sól i pieprz, do smaku, mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem, krakersami lub warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy