Żeberka z piekarnika

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Smaczne żeberka:)))

  • 60 min

Składniki:

  • żeberka 1,5 kg
    czosnek ok3 ząbki
    ketchup ok 5 -6łyżek
    majonez 2-3 łyżki
    cebula 2 szt
    pieprz cayenne 1 szczypta
    sól
    pieprz
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Żeberka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, dzielimy na kawałki i oprószamy solą i pieprzem. Ketchup łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz doprawiamy do smaku pieprzem cayenne.

    Polewamy żeberka i obtaczamy je w ketchupowej masie. Przykrywamy folią i odstawiamy np. Na noc do lodówki.

    Wykładamy mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Cebule kroimy w krążki i przekładamy nią mięso.

    Pieczemy ok 60-70 minut w 190-200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Ketchup Przyprawy Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować