Żeberka w sosie miodowo-musztardowym z awokado

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Rozpływają się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • żeberka wieprzowe 1 kg
    sól 1 łyżeczka
    pieprz ½ łyżeczki
    sos:
    awokado 1
    majonez ¼ szklanki
    sok z cytryny 1 łyżka
    cebula drobno pokrojona 1 łyżeczka
    sól ½ łyżeczki
    przyprawa czosnkowa
    chili, papryka do smaku
    miód rozpuszczony 1/3 szklanki
    musztarda Dijon 1/3 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podpieczone żeberka. 1. Żeberka umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec w kuchence mikrofalowej przez ok. 20 minut
  • Przygotowanie sosu do żeberek. 2. Przyrządzić sos: Owoc awokado umyć, przepołowić wzdłuż, wyjąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ, rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sok z cytryny i cebulę. Na koniec przyprawić do smaku przyprawami. Wymieszać z miodem i musztardą.
  • Pieczenie żeberek polanych sosem miodowo-musztardowym z awokado. 3. Następnie podpieczone żeberka polać sosem i piec pod przykryciem kolejne 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować