ŻEBERKA W PIWIE

5 (202 ocen)

  • 10 min

potrawa ta jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, mięso jest delikatne i bardzo soczyste.

  • 10 min

Składniki:

  • -60 dag żeberek wieprzowych
    - szklanka jasnego piwa
    - 3 cebule
    - 5 dag margaryny
    -1/2 łyżeczki mielonej łagodnej papryki
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŻEBERKA W PIWIE 1. Żeberka staranne umyć, odsączyć, podzielić na 4 porcje i obsmażyć na tłuszczu na rumiano.
    Cebule obrać, opłukać, drobno pokroić, dodać do mięsa.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
    Wlać piwo i dusić żeberka na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 45- 60 minut.
    Podawać z ziemniakami lub z ugotowanym ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować